Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vispotje I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5-6 dl visbouillon (van tablet)
500-600 gr visfilet (gemengde vissoorten als snoekbaars,
forel, zalmforel en zalm) in stukken
100 gr mager ontbijtspek in reepjes
30 gr boter
3 preien in ringen van 2 cm
2 eetlepels grove mosterd
3 dl slagroom
1 takje tijm
600 gr voorgekookte krielaardappelen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook, voeg de vis toe en laat die n 5
minuten tegen de kook aan gaar worden.
Schep de vis uit de pan en houd ham afgedekt warm.
Bak het ontbijtspek in de boter in 5-10 minuten krokant.
Voeg de prei toe en bak die op zacht vuur 5-8 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel mosterd, 3 dl visbouillon, de slagroom, de
tijm en de aardappelen toe, breng het mengsel aan de kook en
laat het gerecht op zacht vuur 10 minuten koken.
Roer er 1 eetlepel mosterd door en breng het gerecht met zout,
peper en citroensap op smaak.
Schep de vis er voorzichtig door en warm die nog 2 minuten
mee.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met de peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Koolvis met banaan
Gegratineerde mosselen II
Zalm met basilicum-mosterdroom
Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus
Gegrilde heilbot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes